Huvitegevuste mess HUVIKAS toob Kaubamajakasse üle poolesaja huvitegevuste pakkuja!

Septembri teine pühapäev toob Kaubamajakasse kokku mitu tuhat huvitegevuste uudistajat ja üle poolesaja huvitegevuste pakkuja! 

Juba 2016. aastast toimub septembri teisel pühapäeval huvitegevuste mess Huvikas, kus piirkonna huvitegevusringid, huvikoolid ja vabaajategevuste pakkujad tutvustavad oma tegevusvõimalusi ja võtavad kaasa suurepärased pakkumised alanud õpiaastaks! Aasta-aastalt on lisandunud uusi põnevaid koole, ringe ja klubisid, kes pakuvad võimalusi arendada nii vaimseid kui füüsilisi oskusi ning leida põnevaid vaba aja veetmise võimalusi. Huvitegevuste mess Huvikas on pühapäeval, 8. septembril kell 12-16 Kaubamajakas. Huvikas on tasuta nii osalejatele kui külastajatele.

Kirev kultuuriprogramm

8. septembril kell 12 algab Kaubamajaka aatriumi laval kirev programm, kus astuvad üles noored muusikud, tantsijad, akrobaadid, näitlejad ning toimuvad spordishow-d, laulu- ja spordimängud, tantsutöötoad ja tantsubattle`d ning auhindade loosimised. 

Huvika programmi aitab juhtida noor laulja ja näitleja Maarit Juhkamaa. Huvika meeskond viskab juba nalja, et kõik, kes Huvikal kaasa löövad, on mõne aasta möödudes maailma suurlavadel või medalivõitjad. Nelja esimese Huvika päevajuhtideks olid Ann-Lisett Rebane ja Katariina Kivi, kes on  tänaseks maailmalavadele jõudnud ansambli Duo Ruut asutajad ja liikmed, mis sai alguse lapsepõlves leitud ühe puuduva jalaga kandlest ja sellel lollitamisest. 2019. aastal käis Huvikal esinemas EIK, Huvikat on aidanud tutvustada jetisportlane Jasmiin Üpraus jne. Huvika programmides on läbi aastate üles astunud palju noori esinejaid, kellest osa on oma huvialal tippu jõudnud, teised aga naudivad tegevusi, mis elu rõõmsamaks ja kirevamaks teevad. Võib öelda, et huvitegevused muudavad meie elu!

Tegevusi seinast seina

Huvikas aitab Pärnumaa lastel, noortel ja peredel üles leida just neile sobivad ägedad, kasulikud ja huvitavad vabaajategevused. Kõik piirkonna huvitegevuste pakkujad kogunevad üheks päevaks Pärnu käidavamasse paika, Kaubamajakasse, et anda ülevaade tegevusvõimalustest Pärnus ja Pärnumaal.
Esindatud on paljud spordialad: korvpall, tennis, karate, MMA, vehklemine, sõudmine, aerutamine, ÜKE, skate ja moto, ratsutamine, kergejõustik, vibulaskmine, võimlemine ja akrobaatika. Tutvuda saab ka spordiklubide, jooga ja kiigujoogaga.

Õppimise võimalusi tutvustavad Pernova, huvikool Shart, Vanalinna koolituskeskus, Loovuskeskus, Eratunnid ja PKE kooliring. 

Pilli- ja lauluõppevõimalusi tutvustavad Pärnu ja Pärnu-Jaagupi muusikakool, Pärnu Kunstide Kool, huvikool ModeRato, Pärnu Vanalinna koolituskeskus, Endla Murd Laulustuudio, päris väikestele mõeldud Lizetti muusikastuudio ja Miia lastehoius tegutsev SaMuusa muusikaring. Kohale tulevad isegi Klaveriloomad, kes sel aastal agaralt ringi tuuritavad ja trükivärske noodiraamatu oma teiste jutu- ja noodiraamatute ning heliplaatide kõrval kaasa võtavad.

Huvikal näeb eri tantsustiile, mida saab Pärnumaal õppima asuda: kaasaegne tants, loovtants, ballett, rahvatants, akrobaatika, diskotants, kiiguakrobaatika, vabatants, showtants, jazztants, tänavatantsud: Hip-Hop, House, Popping. Kaasa saab lüüa tantsutöötubades ja hinnata tantsulahingut.

Huvikalt leiab ka meisterdamise, kunsti ja keraamikakaga tegelemise võimalusi, peenmotoorika ja loovuse töötubasid ning teatristuudiotes osalemise võimalusi.Tutvustatakse noorte õppimise ja töötamise võimalusi välismaal, noortekeskusi ja noorte tugiteenuseid ning suures valikus vaba aja veetmise võimalusi.

Kõike saab ise järgi proovida

Messil osalejad pakuvad lastele ja noortele kohapeal võimaluse “maitse suhu saada” ja omal nahal erinevaid huvitegevusi järgi proovida. Osaleda saab mängudes, võistlustel, õppida eri tehnikaid ja proovida erinevaid spordialasid. Huvikoolidel ja -ringidel on kaasas soodsad messipakkumised ning mängudes ja võistlustel osalejatele on välja pandud toredad auhinnad.

Paljusid spordialasid saab ka ise messil järgi proovida: vehelda, nooltega märki lasta, korvpalli visata, tennisemänguga tutvust teha, aerutada, sõuda, robotlaual lauatennist mängida, MMA-d või karated õppida, kiiguakrobaatikat või orienteerumist proovida! Lisaks saab teha näomaalinguid, glitterit, hennat ja patsipunumist, kaunistada küpsiseid, meisterdada järjehoidjaid, osaleda Riina Georgi keraamika- ja Kunstistuudio töötoas või teha ruumilisi postkaarte, lahendada mõistatusi ja ristsõnu ning palju muud toredat ette võtta.

Huvitegevuste mess Huvikas on 8. septembril kell 12-16 ja toob Kaubamajakasse üle poolesaja huvitegevuse pakkuja

Huvika programm:

Kl 12
Avamine
Esineb Maarit Juhkamsoo
JJ Street Tantsukool astub Huvikal üles põneva programmiga. Päeva jooksul saab näha säravaid etteasteid, tantsubattle’it ning tutvuda erinevate tänavatantsustiildega nagu Hip-Hop, House ja ka Pärnus uhiuue Popping stiiliga!
Pärnu-Jaagupi Muusikakool: pärimusmuusikaansambel Maruu (juhendaja Reine Niin)
Pärnu-Jaagupi Muusikakool: Henriette Visk (vokaal), klaveril Triin Mägi (juhendaja Elena Mägi) – Alen Veziko “See maa”
Pärnu Sadama Tantsutüdrukute Tantsustuudio   
MMAces tutvustus
Janne Ristimetsa Tantsustuudio esinemine ja workshop. Akrobaadid ja kiik
Pärnu Tenniseklubi tennisereketimäng ja kinkekaartide loosimine
Messi loosimised

Kl 13
Striidikooli esinemine
Huvikool Moderato kitarriansambel
JJ Street Tantsukool
Pärnu-Jaagupi muusikakooli mudilaste eelõppe solistid Mirtel Algo ja Yoko Pärtel, Maie Kents, klaveril juhendaja Triin Mägi
Pärnu-Jaagupi Muusikakooli keelpillitrio koosseisus Henriette Visk (viiul), Siiri Laanesoo (vioola) ja Hendrik Visk (tšello) (juhendaja Siiri Laanesoo) – Harry Styles “As it was”
Karateklubi Zen tatami juures karate tutvustus
Janne Ristimetsa Tantsustuudio esinemine ja workshop. Kaasaegne tants ja kiik
Lizetti muusikastuudio laulumäng ja loosimine

Kell 14
Striidikooli  tantsu- ja akrobaatika etteasted
Huvikool Moderato solistid Milana Zotovych, Elisabeth Kalmo
JJ Street Tantsukool
Huvialakool Shart teatristuudio: lühilavastus “Õun”
Janne Ristimetsa Tantsustuudio esinemine ja workshop. Kiik ja akrobaadid
Pärnu Tenniseklubi tennisereketimäng ja kinkekaartide loosimine
Messi loosimised

Kell 15
Striidikool
MM13 tantsu- ja spordiklubi esinemine
JJ Street Tantsukool
Esineb Maarit Juhkamsoo
Janne Ristimetsa Tantsustuudio esinemine ja workshop. Kiik
Messi loosimised

Tegevused ja töötoad messi ajal:
Mängukoobas pakub lastele messil näomaalinguid, glitterit, hennat ja patsipunumist.
Pärnu Spordikool: tule ja võistle meie väljapaneku juures orienteerumisrajal, sõudeergomeetril aerutamisergomeetril ning mängi lauatennise robotlaual lauatennist!
Spordiklubi MMAces – MMA tutvustused
Pärnu Kunstide Kool: Huvikal on kõigil võimalik osaleda Pärnu Kunstide Maja põnevates töötubades ning saada infot erialade ja õppimisvõimaluste kohta.
      Järjehoidjate meisterdamine. Juhendavad Julia Toots ja Kristel Pajos. Kell 12 – 14
      Riina Georgi keraamika- ja Kunstistuudio töötoad. Juhendaja Riina Georg. Kell 12 – 16
      Ruumiliste postkaartide meisterdamise töötuba. Juhendaja Ene Riso.. Kell 12 – 16
Korvpalliklubi Pärnu: viskevõistlus
Janne Ristimetsa Tantsustuudio – kiiguakrobaatika töötoad
Pärnu Vibuklubi Meelis – huvilised saavad päris nooltega märki lasta
Pärnu Spordiakadeemia Kalev: messil saad proovida vehklemist, tennist ja korvpalli!
Ukraina keskus: piparkookide meistriklass
Tori Hobusekasvandus ja Carl Robert Jakobsoni Talumuuseum:
    1) maaelu teemalised mõistatused (nt taluelu, põllumajandus, aed, loodus, ajalugu, loomad ja loomakasvatus9
    2) ristsõna lahendamine (kokku 10 küsimust Jakobsoni ja ärkamisaja kohta), kiirematele lahendajatele auhinnad (harilik pliiats või puutetundlik pastakas
    3) haridusprogrammide tutvustamine koos „Õpime MAAELUMUUSEUMIS“
    4) munamäng ja klotsidest puzzle kokku panemine (väiksematele lastele)

Osalejad: https://turundustugi.ee/osalejad-huvikas-2024

Loosiauhinnad: https://turundustugi.ee/loosiauhinnad-huvikas-2024

Programm: https://turundustugi.ee/programm-huvikas-2024

Toetajad: Kaubamajakas, Kommipomm, Farmi, Eurost Auto, Euronics, Pärnu linn

Veeb: https://turundustugi.ee/huvitegevused-2024
FB leht: https://www.facebook.com/Suvetegevustemess

Fotod eelmistest messidest: https://www.facebook.com/Suvetegevustemess/photos_albums