SISUTURUNDUS | Kunstnaha hooldus ja hooldusvahendid

Kunstnahast valmistatud diivan või tugitool on hea alternatiiv naturaalsest nahast valmistatud pehmele mööblile. Selleks, et mööbel säiliks aastaid kaunina, tuleb kunstnahka õigesti hooldada. Milline on vajalik kunstnaha hooldus ja milliseid hooldusvahendeid selle jaoks kasutada?

Kunstnaha hooldus samm-sammult

Kunstnaha hooldus sõltub sellest, kas mööblile on tekkinud mõni plekk või mitte. Iganädalaselt piisab diivani puhastamisest õrna ja niiske lapiga. Siis, kui sellele on tekkinud plekk, võib vaja minna ka teisi võtteid. Plekkide korral tegutse järgmiselt:

  • Kui kunstnahast mööblile on ümber läinud vedelik, siis enne plekieemaldust, eemalda üleliigne vedelik. Kasuta selleks lappi või paberit.
  • Järgmiseks võta spetsiaalne kunstnaha puhastusvahend, lisa see pleki peale ja hõõru seda õrnalt kuniks plekk on eemaldatud.
  • Vajadusel puhasta diivan hooldusvahendist ja kuivata suurem osa niiskusest paber salvrätikuga.

Kunstnaha hoolduse teine oluline osa on poleerimine, et vältida lõhede ja pragude tekkimist ja süvenemist. Selle jaoks on olemas spetsiaalsed kunstnaha hooldusvahendid, mida kasutades poleerida kogu diivan, tugitool või tumba.

Kui sa ei tea täpselt, kas kunstnaha hooldusvahend sobib, katseta seda mööbli nurgas, kust seda pole näha. Kui see ei riku mööblikatet, siis puhasta sellega diivan järgides kasutusjuhendit.